26
mar

Det eventyrlige univers

Der var engang et børnehus på Krengerupvej, som var fyldt op med de skønneste børn og voksne. En dag kom en fortryllende og gudesmuk fe forbi børnehuset, og hun lagde en skøn, skøn fortryllelse over Børnehuset, som bestod i, at alle de skønne børn og voksne nu skulle fordybe sig i det eventyrlige univers. Hun brugte magisk stjernestøv til det. Og således blev det.

Pludseligt vrimlede Børnehuset med enhjørninge, prinser, prinsesser, seje helte, uhyrer, 3 bukke bruser og en bunke dedikerede og eventyrlystne pædagoger. Hverken børn eller voksne kunne styre deres vældige iver efter feens fortryllelse, så de levede i en hel måned i et helt andet univers. Nemlig det eventyrlige univers. De små flittige hænder og øjne læste en masse klassiske eventyr, de digtede deres egne, og de legede de fantastiske fortællinger.

Så kom den fortryllende og gudesmukke fe forbi Børnehuset for anden gang, og denne gang dryssede hun med stjernestøv, som pirrer den kreative lyst. Og således blev det. Igen kunne hverken børn eller voksne dy sig, så de tegnede eventyrlige tegninger, lavede masker og rekvisitter, så Børnehuset til sidst var helt forvandlet til et eventyrunivers. Nogle gange når forældrene skulle hente deres børn, kunne de slet ikke kende Børnehuset og de troede, at de var kørt forkert. Andre forældre kunne ikke finde og genkende deres barn, der nu var forvandlet til Guldlok, et bølgende træ eller en superhelt.

En nat kom den fortryllende og gudesmukke fe for 3.gang, og denne gang dryssede hun med stjernestøv, som giver lyst til at optræde. Og således blev det.

Lillegruppen fremførte den henrivende fortælling om ”Guldlok”, mens mellemgruppen selv digtede deres spændende eventyr, som hed ”Uhyrerne og de 4 enhjørninge”. Storegruppen viste deres flotte optræden ”De tre bukke bruse”. Alle tre forestillinger var krydret med sange eller rim og remser, som passede til eventyret. Forestillingerne fandt sted en magisk torsdag formiddag foran et oplagt publikum, der var flittige til at klappe højt og grine, når det var sjovt.

De levede alle lykkeligt til deres dages ende, og hvis man besøger Børnehuset i dag, vil man opdage, at børnene nogle gange er børn, og nogle gange er de bukke bruse, Guldlok, superhelte, uhyrer, træer, prinser, prinsesser og feer.

Katja Eva Klitgaard.

Invalid slider id. Master Slider ID must be a valid number.