Året i Børnehuset

Året i Børnehuset

Vinter med fokus på Mad og Mennesker

DECEMBER:
Vi holder juleafslutning for børn, søskende, forældre og bedsteforældre d. 2. fredag i december fra 14-16. Vi mødes på legepladsen, hvor vi sammen danser om juletræet og synger et par sange. Bagefter stiller vi os op og kalder på julemanden til han kommer (han har endnu ikke svigtet). Han har godteposer med til alle børn. Når de er delt ud går vi ind i huset, hvor vi fordeler os på stuerne til hyggesnak, kaffe, gløgg og æbleskiver. Under hyggen kommer storegruppen rundt på alle stuer og synger Lucia. Vi takker af og ønsker god jul.
3. onsdag i december holder vi julefrokost for alle børn i huset. Vi spiser en fælles frokost og hygger os sammen inden de første går på ferie.

JANUAR:
Vi tænder lys i vinduer og på legeplads. Vi hygger med historiefortælling hver dag, og vi gør klar til Musicalion light.

FEBRUAR:
Vi laver vinterferie-aktiviteter sammen med SFO.

Forår med fokus på Natur og Kreativitet

MARTS:
20. marts fejrer vi sammen med forældre forårets jævndøgn fra 15.00-16.45.

APRIL:
Vi fejrer påsken med påskefrokost, karsesåning og fortællinger.

MAJ:
Onsdag før Kr. Himmelfart har vi Bedsteforældredag kl.9-13, hvor vi sammen går på opdagelse i naturen og finder hver vores helt særlige forårstegn, som vi gemmer og husker og genfinder år efter år.

Sommer med fokus på Musik og Bevægelse

JUNI:
2. sidste fredag i juni holder vi sommerafslutning for børn og forældre. Vi hygger på legepladsen, optræder og griller fra kl. 15.30-18.30.

JULI:
Vi laver temabaserede ferieaktiviteter sammen med SFO og har masser af fri leg.

AUGUST:
Vi har fokus på at byde alle børn velkommen tilbage – velkommen i nye grupper. Vi gør det med genkendelige traditioner, som sange, lege og fortællinger. Vi laver overleverings- og velkomstritualer i grupperne.

Efterår med fokus på Sprog og Fantasi

SEPTEMBER:
2. torsdag i september fra kl. 15-16.30 byder vi velkommen tilbage efter sommeren ved et forældrearrangement, hvor vi sætter fokus på efteråret.

OKTOBER:
Fredag i uge 41 har vi som alle skoler i hele landet motionsløb.
I uge 42 laver vi efterårsferieaktiviteter sammen med SFO.

NOVEMBER:
Sidste torsdag i november har vi Bedsteforældredag, hvor vi laver juledekorationer.
Vi forbereder december måned med børnene.

Se mere via blokkene til højre.

HUSKERE TIL FORÆLDRE:
December: 2. fredag kl. 14-16 juleafslutning.
Marts: 20. marts fejring af forårsjævndøgn med forældrekaffe kl. 15-16.45.
Maj: Onsdag før Kr. Himmelfart Bedsteforældredag kl. 9-13.
Juni: 2. sidste fredag i juni holder vi sommerafslutning for børn og forældre. Vi hygger på legepladsen, optræder og griller fra kl. 15.30-18.30.
September: 2. torsdag i september kl. 15-16.30. Vi byder velkommen tilbage efter sommeren ved et forældrearrangement, hvor vi sætter fokus på efteråret.
November: Sidste torsdag i november har vi Bedsteforældredag, hvor vi laver juledekorationer.