Julens traditioner

Julens traditioner i Børnehuset.

December måned er i Børnehuset fortryllende, magisk og fyldt med aktiviteter relateret til julen.

Den 1. december flyttede en lille drillenisse ind i Børnehuset, så hver morgen er børnene blevet mødt med sjove overraskelser. Nissen har både viklet toiletpapir om møblerne, farvet mælken blå og gemt børnenes drikkeglas. Det er spændende at komme hver morgen og se, hvad nissen nu har fundet på.

Børn og voksne læser juleeventyr og synger julesange. Hver dag får børnene et kapitel af Othellos Julehistorie. På væggen hænger julemanden med sit lange, hvide skæg, og hver dag øver børnene dagens dato, og så klipper de et stykke skæg af julemandens skæg, som er nummereret, så man kan se, hvor mange dage der er tilbage til juleaften.

Børnehuset har klippe-klister værksteder, hvor de laver julepynt til Børnehuset og til at tage med hjem. De har også et værksted, hvor børnene laver julegaver, og de små fingre pakker derefter gaverne fint ind med papir og bånd, og så skriver de til og fra kort. På stuerne står der juletræer, som er smukt pyntet af børnene. De har også lavet nisselandskaber.

Hver uge kommer Ejvind på besøg og spiller og synger med børnene. I december har de naturligvis sunget julesange og leget julelege. Christian har været på nissetur med børnene i skoven. Her har de via deres fantasi været i et fantastisk nisseunivers.

Traditioner holdes i hævd i Børnehuset, for de er med til at skabe genkendelighed for børnene, og de er gode til at videregive viden om vores kultur. Børnehuset er derfor hvert år i december til julegudstjeneste i Glamsbjerg Kirke, hvor præsten har tilrettelagt dagen, så de små kan forstå, hvad der siges, og hvad der foregår.

I Børnehuset forbereder de Lucia optog, som vises for forældre, søskende og bedsteforældre. Naturligvis holder de også en julefrokost, hvor børn og voksne spiser sammen og hygger sig.  

Katja Eva Klitgaard