Hverdag i vuggestuen

Hverdag i Vuggestuen

I vuggestuen har vi et særligt fokus på børnenes følelse af at være trygge.

Vi tager udgangspunkt i børnenes udvikling og behov, når vi planlægger hverdagen. Børnene kan eksempelvis have brug for at sove og spise på forskellige tidspunkter i løbet af dagen, og dette tages der højde for.

Vi har forskellige aktiviteter om formiddagen, hvor vi på samme vis som i børnehaven er i grupper. De ældste fra vuggestuen vil ofte være en del af lillegruppen i børnehaven. Vi har en stor legeplads, er tæt på skoven og grønne områder og benytter os derfor ofte af muligheden for at komme ud.

Det er i vuggestuens lokaler, at vi samles om morgenen, når vi møder ind. Der er morgenmad hverdag fra kl. 6.15 til 7.30 med mulighed for friskbagte boller, havregrød eller cornflakes. Efterhånden som børnene kommer, siver de store stille og roligt op i børnehaven. Hele huset er åbent og børnene må være, hvor de har lyst.

Praktisk info:
Vuggestuebørn har all inklusive. Der er formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad. Vuggestuebørn, der kommer efter 7.30, vil dog først få tilbudt mad kl. 9.

Kl. 9.30 samles vi til aktiviteter, og vi er i grupperne frem til kl. 12. I denne periode har vi koncentreret den bedste normering for på den måde at sikre størst muligt udbytte og opmærksomhed til alle. Fra kl. 12 går de fleste af os på legepladsen, nogen sover/hviler sig, og andre foretrækker stille leg i huset. Vuggestuen har sin egen legeplads, hvor børnene som oftest er frem til kl 15, hvor hele huset samles frem til lukketid.

Vi har mad, aktiviteter og godt humør. Så det eneste, I skal sørge for som forældre er passende tøj til årstiden, bleer, samt skiftetøj.

Se evt. mere under Pædagogiske læreplaner.